Välmående i vardagen -

det som är viktigt för oss, vill vi dela med Dig!

Utbildning i Barn & Ungdomsyoga - Varför yoga med barn och Hur gör du.

Anmäl dig och dina kollegor till en workshop för att komma igång och yoga med barn och ungdomar!

Syftet med utbildningen är att du ska få en övergripande kunskap om yoga och yogans effekter för hälsa och välbefinnande. Du får inspiration till hur du skapar motoriska och lugna upplevelser med hjälp av yogarörelser och andning. Du kommer få ta del av, och skapa egna, inspirerande yogasagor utifrån motoriska förutsättningar och intressen.

Efter utbildningen kommer du kunna leda yoga och avslappning i form av yogasagor och meditation för barn och ungdomar. Du får redskap som bidrar till ökad medvetenhet om andning, avslappning och stillhet för att kunna lyssna inåt på kroppens signaler. Sagorna/berättelserna utformar du utifrån vald saga, bok eller annat intresse. Du får även vägledning i hur du kan koppla skolans läroplan till yogan.

En viktig anledning till att erbjuda barn och unga yoga är att stress kryper allt lägre ner i åldrarna. Forskning och studier visar att stressnivåerna sjunker med hjälp av yoga. När vi yogar med barn och ungdomar strävar vi efter att minimera upplevelsen av krav och prestation. Vi alla är alla olika, gör olika, reagerar olika.


Hör av dig på 073 201 52 75, så skapar vi en workshop som passar er.